top of page
sumner-mahaffey-7Y0NshQLohk-unsplash.jpg

Werkwijze

Testen

Allereerst test ik kinesiologisch welke allergieën er aanwezig zijn.

Kinesiologie is testen middels een spiertest. Hiermee wordt aan het onderbewuste deel van het lichaam vragen gesteld middels de sterkte van een spier. Je test dan of de elektromagnetische doorstroming in het lichaam optimaal is en gaat op zoek naar waar er een disbalans is ten aanzien van een bepaalde product (iets wat je eet, inademt of aanraakt), een specifieke situatie of emotie. Kinesiologie kan bij iedereen worden toegepast: van baby tot hoogbejaard.

Omdat iedere klacht uniek is vergt het maatwerk om de specifieke (en soms onverwachte) oorzaak te achterhalen, zodat vervolgens ook een juiste behandelwijze kan worden gekozen.

 

 

Behandeling

Indien er meerdere allergieën aanwezig zijn worden deze één voor één behandeld, maar vaak kunnen ze ook samen worden aangepakt. Ook kan het voorkomen dat bij de behandeling van één allergie er andere allergieën wegvallen. Door stimulatie van punten op het sympathische zenuwstelsel, acupressuur, een lichte massage, worden de verstoorde energiebanen weer hersteld en wordt het lichaam gereset.

De allergie of intolerantie verdwijnt met als resultaat dat producten, stoffen e.d. weer kunnen worden verdragen.

 

 

Behandeltechnieken

Ik maak hierbij gebruik van verschillende technieken zoals:  NAET (Nambudripad Allergie Elemenatie Therapie) , TRM  (Total Reset Methode), ATT (Algemene transformatie technieken), Quantum Allergy, Quantum Touch,  Emotionele transformatietechnieken, Matrixmethode,  EFT, Holistic pulsing,  Psych-K® en/of andere technieken.  Het kan ook dat ik oefeningen mee geef die thuis toegepast kunnen worden.

Instructies vóór een behandeling  

  1. Zet uw telefoon op stil tijdens de afspraak. Tijdens testen en behandelen mogen telefoon of smartwatch niet gedragen worden op het lichaam.

  2. Mocht u van een andere test (bloedtest, krasjestest of ander onderzoek) uitslagen hebben, neem deze gerust mee naar de eerste afspraak.

  3. Indien u onder behandeling bent bij arts of specialist blijf dit dan doen gedurende mijn behandeling. Mijn therapie is aanvullend en staat andere therapieën niet in de weg.

  4. Wanneer u eerder heftig heeft gereageerd op een bepaald product of bekend bent met anafylactische reacties dan hoor ik dit graag vooraf.

  5. Zorg dat u iets gegeten en gedronken (water) hebt voor een behandeling. De behandeling kost het lichaam veel energie. De energie stroomt ook beter in een goed gehydrateerd lichaam.

  6. Vermijd extreme vermoeidheid voor de behandeling.

  7. U ligt aangekleed op de behandeltafel (behalve schoenen hoeft u niets uit te doen)

Instructies na een behandeling  

  1. Aansluitend aan de behandeling dient u strikt 25 uur datgene te vermijden (het allergeen)  wat behandeld is

  2. Na de behandeling kunnen er afvalstoffen vrijkomen in het lichaam. Hierdoor kan er vermoeidheid of hoofdpijn ervaren worden gedurende de eerste 24 uur na de behandeling.  Advies is om goed water drinken.

  3. De eerste 24 uur wordt een acupunctuur- of acupressuurbehandeling afgeraden omdat ook daar op de meridianen wordt gewerkt. De meridianen hebben de eerste 24 uur de tijd nodig om te resetten.

bottom of page